Pardubický trenér Ken Scalabroni a jeho svěřenci

Pardubický trenér Ken Scalabroni a jeho svěřenci | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Půjdou Pardubice do čela? V Alpe Adria Cupu hostí Klosterneuburg

  • 2
Nebýt toho, že momentálně mají na kontě o jeden až dva zápasy méně než jejich sokové, vedli by pardubičtí basketbalisté nejspíš svoji skupinu Alpe Adria Cupu, označenou písmenem „A“.

V obou venkovních střetnutích, která dosud mají za sebou, byli totiž úspěšní; teď se svoji sbírku výher pokusí rozšířit o další kus v podobě triumfu nad rakouským Klosterneuburgem. Úvodní rozskok zápasu se uskuteční v 17.30 v enteria areně.

„Hrajeme první domácí utkání v Alpe Adria Cupu a hned tam, k tomu ještě máme možnost potvrdit naše postavení ve skupině. To je dost důvodů k tomu, abychom všichni měli pořádnou motivaci vyhrát,“ říká asistent trenéra pardubické Beksy Adam Konvalinka.

Na rozdíl od jeho mančaftu, který letos spoléhá na našince v kádru, sází Klosterneuburg především na zahraniční akvizice.

„Americký podkošový hráč Ami Lakoju je dominantní v podkošovém prostoru, bosenský pivot Edin Bavčič hrozí z dlouhé vzdálenosti a posledním z hlavních tahounů je zkušený srbský křídelník Predrag Miletič,“ vypočítává Konvalinka.

V rakouské lize je Klosterneuburg průběžně třetí se stejnou bilancí (7-1), jako má vedoucí Oberwart. Pardubice jsou třetí v NBL (7-3).

„Utkání rozhodne naše práce v obraně,“ myslí si kouč Konvalinka. „Všichni věříme, že po našich posledních výsledcích v lize i v Alpe Adria Cupu dorazí co nejvíce fanoušků a utkání se bude hrát v parádní atmosféře,“ dodává trenér.

Pardubice v Alpe Adria Cupu

1. kolo 16. října
Klosterneuburg (Rak.) - Pardubice 67:80

2. kolo 5. listopadu
Gliwice (Pol.) - Pardubice 72:80

3. kolo dnes
Pardubice - Klosterneuburg (17.30 enteria arena)

Tabulka skupiny A

Tým Z V P B
1. Gliwice 3 2 1 5
2. Škrljevo 3 2 1 5
3. Pardubice 2 2 0 4
4. Klosterneuburg 4 0 4 4

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž