Washingtonský  Martell Webster (vpravo) se snaží zakončit na koš Phoenixu,

Washingtonský Martell Webster (vpravo) se snaží zakončit na koš Phoenixu, brání mu v tom Wesley Johnson- | foto: AP

Washington nasázel Phoenixu 127 bodů, Veselý jen paběrkoval

  • 9
Basketbalisté Washingtonu porazili v jednom z šesti sobotních zápasů basketbalové NBA tým Phoenixu vysoko 127:105, v bodovém výčtu chybí jméno Jana Veselého. Český basketbalista odehrál pouze 2 minuty a padesát vteřin.

Nejpilnějším střelcem Wizards byl Martell Webster s 34 body, z toho sedmkrát se trefil s tříbodové vzdálenosti. V dresu Phoenixu dal Michael Beasley 21 bodů.

Basketbalisté Bostonu potvrdili domácí suverenitu už jedenáctým vítězstvím před vlastními fanoušky za sebou. Celtics v sobotu porazili 105:88 nejhorší tým soutěže Charlotte a oplatili mu vysokou úterní porážku.

Boston hrál bez zraněné hvězdy Kevina Garnetta a všichni jeho hráči základní sestavy se dostali ve statistice nastřílených bodů do dvojciferných čísel. Na čtrnácti bodech se zastavil Paul Pierce, toho ale kouč v celé čtvrté čtvrtině šetřil.

"Nešlo o to, že bychom jim to chtěli oplatit," vrátil se Pierce k ostudné porážce o 26 bodů z Charlotte. "Šlo o to, že proti nim prostě musíme hrát lépe a musíme stále hrát dobře doma," dodal hráč, jenž si navíc připsal osm asistencí a šest doskoků.

Boston je po vítězství v tabulce Východní konference na děleném pátém místě s Chicagem a Atlantou.

Výsledky basketbalové NBA

Washington - Phoenix 127:105
Boston - Charlotte 105:88
Portland - Detroit 112:101
San Antonio - Cleveland 119:113
Utah - Memphis 90:84
Philadelphia - Indiana 98:91

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž