Goran Dragič (vpravo) z Milwaukee a Jayson Tatum z Bostonu. | foto: Reuters

V NBA prohráli doma oba lídři konferencí, Milwaukee dostalo příděl od Bostonu

  • 2
Basketbalisté Bostonu si ve čtvrtečním šlágru NBA překvapivě jednoznačně poradili s Milwaukee a nejlepší tým soutěže deklasovali na jeho palubovce 140:99. Zazářil především Jayson Tatum, jenž za necelých 31 minut hry nastřílel 40 bodů včetně osmi trojek a přidal osm doskoků. Denver jako lídr Západní konference nastoupil proti New Orleans bez Nikoly Jokiče a doma prohrál rovněž jednoznačně 88:107.

Tatum minul jen dvě tříbodové střely a celý jeho tým zpoza oblouku nasázel 22 košů. Boston táhl i autor 30 bodů Jaylen Brown, v domácím týmu, který v zápase prohrával až o 49 bodů, zaznamenal Janis Adetokunbo 24 bodů. Celtics si vylepšili bilanci na 53-24, na druhém místě ve Východní konferenci zaostávají za Bucks už jen o dvě výhry a ve zbývajících pěti zápasech mohou ještě zaútočit na první příčku.

Sestřih utkání Milwaukee - Boston:

„Záleží nám na tom, na které pozici skončíme. Zároveň chceme zakončit základní část ve velkém stylu,“ řekl Brown, jehož tým má nyní navrch ve vzájemné bilanci (2-1). „Nic to neznamená. Pokud s nimi budeme hrát (v play off) znovu, musíme být koncentrovaní naprosto stejně,“ dodal Brown.

Sestřih utkání Denver - New Orleans:

Hvězdou New Orelans byl Brandon Ingram, který se zaskvěl triple doublem za 31 bodů, 11 doskoků a 10 asistencí. S 23 body včetně šesti trojek mu sekundoval C.J. McCollum. Pelicans, jimž stále schází Zion Williamson, v duelu dominovali, vedli až o 21 bodů a udrželi Denver na pouhých čtyřech trefených trojkách z 28 pokusů. Nuggets neproměnili i 12 šestek z 32. Při Jokičově absenci byl jejich nejlepším střelcem Jamal Murray s 21 body.

Výsledky basketbalové NBA

Denver - New Orleans 88:107
Milwaukee - Boston 99:140

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž