SOUBOJ. Petra Kulichová se přetlačuje pod košem s Marijou Vršaljkovou.

SOUBOJ. Petra Kulichová se přetlačuje pod košem s Marijou Vršaljkovou. | foto: Reuters

Basketbalistky se na ME utkají s Běloruskem, Chorvatskem a Litvou

  • 4
České basketbalistky se na mistrovství Evropy 2013 ve Francii utkají v základní skupině D s Chorvatskem, Litvou a Běloruskem. Své zápasy odehrají v Télazé. Rozhodl o tom los, který se konal v Paříži. Šampionát proběhne od 15. do 30. června.

Obhájkyně čtvrtého místa z loňského šampionátu v Polsku tak na začátek turnaje dostaly jednu z papírově obtížnějších skupin.

Chorvatky jsou páté z loňského Eurobasketu a zároveň účastnice olympijského turnaje v Londýně, s českým celkem však na obou turnajích výrazně prohrály.

Bělorusky skončily čtvrté na mistrovství Evropy 2009 i na mistrovství světa 2010, když Češkám podlehly v semifinále. Oba týmy na sebe narazily v základní skupině už loni, duel skončil českou výhrou 67:62. 

Litevky se nemohou pochlubit úspěchy svých mužských krajanů, na loňském kontinentálním mistrovství však v základní skupině přehrály jak pozdější vítězky z Ruska, tak stříbrné Turkyně. S českým celkem v osmifinálové fázi prohrály 59:63.

Pokud se český tým dostane v základní skupině mezi tři nejlepší, v osmifinálové fázi narazí na postupující ze skupiny C, tedy hostitelskou Francii, Velkou Británii, Srbsko, či Lotyšsko.

Los základních skupin ME basketbalistek 2013

Turnaj hostí Lille, Mouilleron-le-Captif, Orchies, Télazé a Vannes od 15. do 30. června 2013.

Skupina A: Turecko, Slovensko, Černá Hora, Ukrajina.

Skupina B: Rusko, Itálie, Švédsko, Španělsko.

Skupina C: Francie, Velká Británie, Srbsko, Lotyšsko.

Skupina D: ČESKO, Chorvatsko, Litva, Bělorusko.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž