Děčínský Pavel Bosák (vpravo) útočí.

Děčínský Pavel Bosák (vpravo) útočí. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Děčínské křídlo Bosák: Proti týmu bez Američanů to je často těžší

  • 0
Úleva pro basketbalisty Děčína. Dokázali si, že i Opavu umí porazit. "Konečně jsme ji napočtvrté zdolali, ale noční můra pro nás není nikdo," odmítal Pavel Bosák, křídlo Válečníků, po sobotním ligovém triumfu 92:72.

Jste vysazený na Američany, vy ani Opava je nemáte. Jak se hrálo?
Kolikrát je to těžší, protože Američané hrají individualisticky, můžete se na ně soustředit. Zato v Opavě může dát koš každý, hrají dobře, kolektivně, tvrdě, bojovně.

Co zápas rozhodlo?
Že jsme poslední čtvrtinu začali trochu bránit. Kolikrát je těžký se soustředit 40 minut, chyby k basketu patří. My jsme polevili, oni dotáhli, ale pak jsme zase mákli.

Jak důležitá výhra to je?
Hrozně! Kdo to sleduje, ví, že někteří konkurenti o 3.-4. místo prohráli. My teď máme víc utkání venku, je důležité doma vyhrávat. Trenér prostě říká, že chce být třetí. Anebo čtvrtý. Začínat play-off doma.

Kouč Budínský kdysi tým motivoval třeba i slibem čokolád. Co teď?
Mně už není 18, čokolády mě nebaví (smích). Ale my chceme být profíci, jsme na jedný lodi, musíme dřít. Jako dneska. Sedm kluků z toho má dobrý pocit, když dalo 10 a víc bodů. Lepší, než kdybych jich sám nastřílel 20 a Děčín skončil sedmý. To by asi nikdo šťastný nebyl.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž