Pavel Staněk

Pavel Staněk | foto: CZ BASKETBALL/Martin Peterka

Chomutov po historické sezoně přebírá Staněk, dvojnásobný mistr s Opavou

  • 0
Basketbalové Levhartice bude krotit nový trenér Pavel Staněk. Bývalý ligový hráč, který získal s Opavou dva tituly, v chomutovském klubu nahradil slovenského experta Jozefa Rešetára. Družstvo přebírá po historicky nejúspěšnější sezoně.

„Říká se, že docílit úspěchu je snazší, než ho obhajovat, ale tím se nechci úplně zatěžovat. Chceme se prezentovat dobrým basketem a věřím, díky němu se nám nějaký úspěch také povede,“ uvedl na klubovém webu berounský rodák.

Levhartice v uplynulé sezoně získaly zlato v evropském poháru EWBL, stříbro v Českém poháru a bronz v lize. Sedmdesátník Rešetár pak skončil, jeho nástupce je ve 46 letech už také zkušeným trenérem. Dva zápasy dokonce chomutovské ženy vedl, a to v září 2021.

Konec po historické sezoně, kouč Rešetár opouští basketbalistky Chomutova

Souzní s klubovou koncepcí, tedy zapracovávat do týmu odchovankyně. „Daří se nám v Chomutově vychovávat spousty talentovaných basketbalistek, máme mládežnické úspěchy a teď bychom je rádi úspěšně zapojili do kádru ženského A-týmu. Navíc budeme mít o ligu níž také B-tým. Věřím tedy, že naše propojení a postupné zapojování bude fungovat,“ řekl Staněk, který vedle Opavy působil v Kladně, USK Praha, Prostějově, Chomutově či rakouském Weisu.

Majitel klubu Petr Drobný tvrdí: „Máme hodně reprezentantek, s děvčaty v současném A-týmu navíc podepisujeme víceleté smlouvy, takže vše to svědčí o tom, že náš výhled je dlouhodobý. Pavel má velkou basketbalovou historii, mládež už pár let trénuje a s A-týmem má také zkušenosti.“

V nové sezoně by chomutovské basketbalistky měly hrát EuroCup. Ženskou basketbalovou ligu zahájí 27. září na půdě Brandýsa.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž