PARŤÁCI. Radek Nečas (vlevo) se bude s Radoslavem Rančíkem přetlačovat na nymburských trénincích.

PARŤÁCI. Radek Nečas (vlevo) se bude s Radoslavem Rančíkem přetlačovat na nymburských trénincích. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Basketbalový Nymburk hlásí dvě změny: vrací se Rančík, končí Coleman

  • 57
Fanoušci basketbalového Nymburka se po čtyřech letech setkají s jedním ze svých největších oblíbenců - do týmu českého mistra se vrací slovenský podkošový hráč Radoslav Rančík. Středočeši už naopak nepočítají s americkým křídlem Aubreym Colemanem, hledají za něj náhradu.

O změnách v kádru informovali vítězové devíti posledních ročníků české nejvyšší soutěže a účastníci Eurocupu a mezinárodní VTB ligy v tiskové zprávě.

Čerstvě třiatřicetiletý Rančík patří k největším hvězdám v klubové historii. Nymburský dres oblékal tři sezony od podzimu 2005 až do jara 2008.

"V Nymburku bylo úžasně, cítil jsem se tam jako doma. Prožíval jsem tam velmi úspěšné basketbalové roky," řekl nedávno Rančík v rozhovoru na serveru Pravda.sk. S českým klubem získal tři tituly; odešel po sezoně, ve které byl nejlepším střelcem i nejužitečnějším hráčem ligy.

Zamířil tehdy do italského Benettonu Treviso, zkušenosti následně nabíral v tureckém Galatasaray Istanbul a ukrajinském Azovmaši Mariupol. Začátek této sezony strávil v Interu Bratislava.

Vedle Rančíka pak úspěšný český klub shání ještě jednu posilu - tentokrát na perimetr. Pětadvacetiletý Američan Aubrey Coleman, který přišel v létě z Bielly s vizitkou druhého nejlepšího střelce italské ligy, se totiž neprosadil a hledá si jiné angažmá.

Coleman vynechal nedávnou kvalifikaci o Euroligu, za Nymburk tak odehrál pouze tři soutěžní utkání. V české nejvyšší soutěži se uvedl sedmi body proti Svitavám, v duelu s USK Praha se střelecky neprosadil. Při svém jediném duelu ve VTB lize - prohře s Nižným Novgorodem - však dokázal zaznamenat 20 bodů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž