Brněnský trenér Lubomír Růžička a jeho svěřenci

Brněnský trenér Lubomír Růžička a jeho svěřenci | foto: Jan Russnák / Basket Brno

Basketbalisté Brna už trénují, návrat hráček Žabin se odkládá

  • 0
Brněnští basketbalisté se po ukončení karantény kvůli výskytu nákazy koronavirem v týmu vrátili k tréninku a chystají se na sobotní ligový zápas v Opavě. Naopak hráčky Žabin si musí na premiéru v ŽBL ještě počkat.

V kádru Basketu Brno se po vítězné ligové premiéře s Kolínem projevily u několika hráčů příznaky nemoci covid-19 a celý tým musel do karantény, která skončila v pátek. O víkendu se tým trenéra Lubomíra Růžičky vrátil k přípravě, zatím přizpůsobené dvoutýdenní absenci fyzické zátěže.

„První trénink pro mě byl hodně náročný,“ uvedl na klubovém webu Zdeněk Nehyba, který byl jedním z nakažených hráčů. Nemoc se u něj projevila bolestmi hlavy či únavou, na rozdíl od jiných hráčů ale skoro neměl teploty. „Trenéři teď budou zátěž přidávat postupně, takže věřím, že do příštího týdne budu už zpět ve formě. Teď šlo hlavně o to si ošahat míč, rozhýbat se a rozstřílet se,“ dodal.

Premiéru v ženské nejvyšší soutěži naopak musejí odložit hráčky brněnských Žabin. U nich se podle klubového webu ve dvou testovacích vlnách prokázala nákaza celkem u 13 členů kádru či realizačního týmu. Družstvo bude moci zahájit přípravu v kompletním složení nejdříve 2. října.

abiny přišly o zahajovací zápas s Hradcem Králové, nesehrají ani nejbližší plánovaný duel se Slavií, utkání 3. kola s USK bylo přeloženo na 21. října. Brňanky se mohou na palubovce objevit nejdříve 7. října v utkání s Trutnovem.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž