Andrew Wiggins z Golden State na palubovce Los Angeles Lakers

Andrew Wiggins z Golden State na palubovce Los Angeles Lakers | foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY SportsAP

S náboženskými důvody neuspěl. Bez očkování nesmí Wiggins hrát doma

  • 5
Andrew Wiggins z Golden State nedostal od vedení basketbalové NBA výjimku z povinného očkování proti covidu-19, bez něhož nemůže hrát domácí zápasy. Místní nařízení v San Franciscu vyžadují alespoň jednu dávku vakcíny pro povolení ke vstupu do hal pro osoby starší 12 let. Výjimku lze získat ze zdravotních či náboženských důvodů.

Vedení zámořské basketbalové ligy však Wigginsovu žádost o výjimku zamítlo. „Nemůže hrát domácí zápasy Warriors, dokud nesplní požadavky města na očkování,“ uvedla NBA v prohlášení.

Basketbalisté Golden State se doma představí už v přípravě 6., 8. a 15. října. Do nového ligového ročníku vstoupí 21. října na vlastní palubovce.

Wiggins vakcínu proti covidu-19 dlouhodobě odmítá. Vedení Warriors podle listu San Francisco Chronicle šestadvacetiletému Kanaďanovi sjednalo schůzku s lékařem, aby se ho pokusil přesvědčit ke změně názoru, ale jednička draftu z roku 2014 trvá na svém.

V podobné situaci je Kyrie Irving z Brooklynu, neboť v New Yorku rovněž vyžadují očkování pro návštěvu hal. New York Knicks v pátek oznámili, že všichni jejich hráči očkování podstoupili.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž