Kiera Hardyová

Kiera Hardyová

Americká basketbalistka Strakonic se vrátila domů. Asi

  • 0
Když hrávala, byla užitečná. Většinou nastřílela přes 10 bodů a podílela se na nečekané úspěšnosti strakonických basketbalistek. Nyní je 23letá Američanka Kiera Hardyová nejspíš zase doma.

"Naposledy tady byla při utkání se Spartou," vysvětloval manažer klubu Eduard Gaisler. To bylo koncem listopadu. "Nejspíš hned v neděli se sebrala a odletěla domů. Letenku měla."

Na pokoji, kde bydlela, zbyly jen její dresy. Byla to trošku zvláštní posila. Stěžovala si na poraněné koleno a netrénovala.

Ale hrála, a docela dost. V sedmi zápasech měla průměr přes 24 odehraných minut a přes 12 zaznamenaných bodů. A to jí bilanci kazil zápas s Hradcem Králové ve Strakonicích, ve kterém hrála 17 minut a dala 4 body.

Ve středu hrály Strakonice poslední zápas Středoevropského poháru. Doma podlehly Nitře 65:68. "Celý zápas jsme vedli, ale závěr se nám nepovedl," popsal Gaisler, který je i asistentem trenérky Krämerové. "Čtyřikrát jsme ztratili míč a soupeřky toho využily."

Strakonice ani jeden zápas evropské soutěže nevyhrály. Ale klub dopředu avizoval, že bude mít pohár jako přípravu na sezonu doma. Zítra hostí strakonické basketbalistky od 17 hodin Slovanku, je to pro ně další důležité utkání v lize žen.

Další jihočeský celek BK Tábor bude v tělocvičně 7. ŽS od 14 hodin hostit Valosun Brno.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž