PŘÍMO NA KOŠ. Brněnská basketbalistka Alena Hanušová (v bílém) překvapuje

PŘÍMO NA KOŠ. Brněnská basketbalistka Alena Hanušová (v bílém) překvapuje obranu Košic. | foto: Jiří Salik Sláma, MAFRA

Reprezentantka Hanušová je po operaci, Žabinám bude chybět dva měsíce

  • 0
Nová sezona ještě nezačala a reprezentační basketbalistka Alena Hanušová si už stihla přivodit zranění. Celku IMOS z brněnských Žabovřesk bude po operaci menisku scházet dva až tři měsíce. Jako první o tom informovala facebooková prezentace českých vicemistryň.

"Měla jsem už z dřívějška natržený meniskus, v pátečním utkání proti Ružomberku se mi to utrhlo úplně," popisuje pro iDNES.cz jedenadvacetiletá podkošová hráčka.

Nyní už je po artroskopické operaci a ve čtvrtek dopoledne poprvé zamířila zpět mezi spoluhráčky do haly Rosnička. A přestože ji koleno bolí, rozhodně nepůsobí zlomeným dojmem.

"Věděla jsem, že to jednoho dne přijde," vysvětluje, proč ji výpadek z tréninkového a zápasového kolotoče nemrzí. "Je možná dobře, že se mi to stalo teď, když má sezona začít. Aspoň se budu moct dát do pořádku a ve druhé polovině sezony týmu pomůžu," naplánovala si.

S letním posílením podkošového prostoru o slovenskou reprezentantku Annu Jurčenkovou a americkou pivotku Nicole Ohldeovou Hanušová ví, že se na přelomu roku vrátí na svůj klasický post čtyřky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž