Železného a spol. vede slovenský manažer

Praha - S novým manažerem v zádech vstoupí do nové sezony oštěpařský fenomén Jan Železný. Trojnásobný olympijský vítěz se po dlouholeté úspěšné spolupráci rozešel Janem Pospíšilem a nyní bude využívat služeb slovenského manažera Alfonse Jucka. "Nic vážného na našem rozchodu nehledejte," upozornil Jan Železný, který už v minulosti změnu avizoval. "Honza Pospíšil sám říkal, že se cítí unavený a chce mít víc času na rodinu," vysvětloval. Juck pečuje o spoustu českých atletů a příští rok se v jeho stáji objeví i světový rekordman v desetiboji Roman Šebrle, který se rozloučí s Liborem Varhaníkem.

Sportovní pomoc tedy našel Železný u bývalých federálních partnerů, jeho marketingové záležitosti bude mít na starosti společnost Česká sportovní, jejímiž jedinými akcionáři jsou Miroslav Černošek a Tomáš Petera. 

"S Alim Juckem jsem si přál spolupracovat sám, znám ho dlouhou dobu a vím, co dokáže," podotkl trojnásobný mistr světa. Jan Pospíšil se coby trenér podílel i na jeho přípravě, v čemž však Železný nevidí problém.

"Trénink jsem si stejně plánoval sám a v budoucnu budeme vždycky spolupracovat," pravil Železný, jenž by chtěl oslovit i vrhačského kouče pražské Dukly Jaroslava Brabce. "Vítám totiž každé další podněty, nové prvky jsou důležité."
    
Slovenský manažer zastupuje kupříkladu trojskokanku Kašpárkovou, oštěpařku Tomečkovou, překážkáře Mužíka, diskařku Pospíšilovou, koulaře Stehlíka, kladiváře Sedláčka, mílařku Hoppovou či čtvrtkaře Bláhu a většinu slovenské špičky v čele výtečnými koulaři.

"Nejsem nijak rozpínavý a nemyslete si, že všude jsou rozpřažena má chapadla," poznamenal Alfons Juck, který se věnuje i povolání žurnalisty. Pracuje ve slovenské agentuře SITA, píše pro internetové stránky Mezinárodní atletické federace (IAAF) a zastává vysokou funkci v Mezinárodní asociaci sportovních novinářů (AIPS).

"Nikoho jsem nelanařil, většina atletů mě oslovila sama. A já jim ihned doporučil, aby si nejprve vyřešili své osobní závazky, protože nechci dělat zlou krev," dodal muž, jenž je rovněž členem výkonného výboru Slovenského atletického svazu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž