Věřím, že to bude dobré

  • 4
Mnichov - Dnes mě čeká kvalifikace mistrovství Evropy a už si říkám: Ať to vypukne! Docela se těším, i když jsem před závodem dlouho neházel kvůli bolesti zad. Já už zažil chvíli, kdy jsem cítil, že to bude super. Před deseti lety na olympiádě v Barceloně jsem věděl, že vyhraju, prostě to bylo ve mně. To se nedá opakovat.

Ale když jsem byl v pondělí odpoledne v posilovně tónovat, energie tam byla. Rozhodující bude, abych hodil dobře technicky. Když se to povede, tak se ta energie, o níž věřím, že ji v sobě mám, roznese po celém těle. Nejenom do jednoho slabého místa. Nejvíc bolí nejkratší hody.

Aby to vyšlo, letos jsem častěji než dřív používal audiovizuální trénink. To se dělá tak, že se na videu dívám na své dobré hody. Ne na svěťák, protože tam to bylo daleko rychlejší. Je to normální učení. Ty pohyby se mi ukládají do paměti a pak se mi to může vrátit.

Jedna věc mi pomáhá stoprocentně. Udělal jsem všechno. Nemám pocit, že bych něco zanedbal. A to je základ. Jsem přesvědčen, že to dobře dopadne.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž