Trojskokan Teddy Tamgho po překonání halového světového rekordu.

Trojskokan Teddy Tamgho po překonání halového světového rekordu. | foto: AP

Trojskokanská hvězda může přijít kvůli střetu s jiným atletem o OH

  • 2
Zázrak v trojskokanském sektoru, říkají o něm. Jenže francouzský atlet Teddy Tamgho má teď problémy, které mohou zhubit jeho velký talent. V létě přišel kvůli zranění o světový šampionát v Tegu, kde měl bojovat o zlato. A teď mu hrozí, že se nezúčastní ani olympijských her v Londýně. Na vině ovšem nebudou zdravotní, ale disciplinární trable.

Třetí trojskokan historických tabulek a halový světový rekordman se totiž při tréninku dostal do střetu s jiným atletem, oznámili zástupci Francouzské atletické federace.

Dvaadvacetiletý Tamgho, který drží nejdelší skok pod střechou výkonem 17,92 metru a jeho osobní rekord je ještě o šest centimetrů lepší, se bude zpovídat disciplinární komisi v úterý. Bližší podrobnosti případu nejsou známy.

"Došlo k hádce a k potyčce mezi ním a dalším atletem na říjnovém kempu v Boulouris," prohlásil mluvčí francouzské federace. "Bude to muset celé vysvětlit. Pokud ale bude shledán vinným, může dostat velmi dlouhý trest zákazu činnosti a může kvůli tomu přijít i o olympijské hry," dodal mluvčí.

Tamgho do tohoto víkendu trénoval v americkém Gainesville na Floridě se svým koučem, kubánskou dálkařskou legendou Ivanem Pedrosem. A když se zdálo, že potíže kvůli zranění kotníku, které si přivodil na mistrovství Evropy do 23 let v Ostravě, jsou zažehnány, objevila se jiná překážka.

Mezi francouzskými atlety se v poslední době disciplinární prohřešky množí. Velký poprask vzbudil při červencovém závodu Diamantové ligy v Monaku bizarní pěstní souboj dvou domácích hvězd Mehdiho Baaly a Mahiedina Mekhissi-Benabbada, za který oba obdrželi od domácí disciplinární komise tvrdé tresty. O vrchol sezony v podobě MS však nepřišli.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Atletika