Ton v Čejkovicích: 230 centimetrů

  • 1
Čejkovice - Nečekané rozuzlení přinesl závěr 29. ročníku Čejkovické laťky. Na závěr mužské soutěže se rozběhl Svatoslav Ton a třetím pokusem překonal 230 centimetrů. Byl to nejlepší výkon v Čejkovicích od roku 1988. Tonovi stačil na vítězství, druhý Tomáš Janků dokázal skočit o pět centimetrů méně. "Jsem neskonale šťastný. Věřil jsem, že od začátku roku forma půjde nahoru, a doufám, že před nadcházejícím halovým mistrovstvím Evropy ve Vídni tento výkon dokážu ještě potvrdit," zářil Ton, závodící první sezonu po přestupu do Dukly Praha.

Ženská kategorie sledovala kolizi favoritek, až z hloubi startovního pole se prosadila Inge Janků. První místo brala za 190 centimetrů, za sebou nechala největší uchazečky o vítězství Lalákovou, Strakovou a Medgyesovou.

"Nedělala jsem si příliš velké naděje, ale když jsem skočila 190 cm, tajně jsem doufala i v úspěch na další výšce a tím pádem i splnění limitu pro halový šampionát ve Vídni," litovala promarněné šance Janků, která hodlá kritéria pro účast ve Vídni splnit ještě o víkendu v Praze.

Muži se vzepjali k nejlepšímu představení na Čejkovické laťce za posledních čtrnáct let. Vítěz Svatoslav Ton a jeho kolega Tomáš Janků se navzájem postrkovali výš a výš. Poté, co oba na první pokus skočili 225 cm, další výšku vynechali a rovnou pokračovali na 230 centimetrech. Tam ale uspěl už jen Ton.

Sám se ještě pokoušel vylepšit rekord mítinku 233 cm, nechal si nastavit laťku o jeden centimetr výš, ale po dvou neúspěších raději skončil. "Obával jsem se zranění, po poradě s trenérem jsem se už šetřil," řekl. Jenom z hlediště přihlížel představení Jan Janků, který do Čejkovic přijel s bolavým kotníkem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž