Tomáš Dvořák je doma i s berlemi

  • 4
Praha - Desetibojař Tomáš Dvořák už je z nemocnice doma. Po čtvrteční artroskopii Achillovy šlachy jej doktor Karel Horel propustil z nemocnice v České Lípě v sobotu. Výsledek? Operace se podařila. "Prý jsem tam měl zbytečný bordýlek," řekl trojnásobný mistr světa s úsměvem.

Pro artroskopický zákrok se rozhodl kvůli dlouhodobým problémům s achilovkou. Letos jej trápila od květnového desetibojařského mítinku v Götzisu. Navíc jej v posledním období bolela také při chůzi.

"Teď to ještě drhne, ale to je normální. Ještě tam mám stehy," dodal Dvořák. Domů do Hostivice se vrátil v sobotu i s berlemi. Na nohu však už může našlápnout. V pondělí byl poprvé u fyzioterapeuta pražské Dukly Ladislava Brejchy. "Pochválil mě. Snad si to časem budu také pochvalovat," přál si český desetibojař.

Artroskopický zákrok podstoupil v celkové narkóze. "Hloupější snad po tom nejsem," žertoval. V úterý se má s operujícím lékařem, primářem ortopedie Karlem Horelem domluvit na kontrole a následné rehabilitaci. Začne s ní v momentu, kdy mu odstraní z nohy stehy.

"Teď budu týden jen tak malinko cvičit, ale pak snad dojde na plavání a na kolo," plánoval Tomáš Dvořák. Zcela jistě však bude chybět na halovém mistrovství Evropy v Madridu.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon