Keňan David Lekuta Rudisha získal olympijské vítězství v běhu na 800 metrů s...

Keňan David Lekuta Rudisha získal olympijské vítězství v běhu na 800 metrů s novým světovým rekordem s časem 1:40.91. (9. srpna 2012) | foto: Dan Materna, MAFRA

Světový rekordman Rudisha vzdal účast na šampionátu atletů v Moskvě

  • 0
Zkoušel to, stále věřil, že se zraněné koleno umoudří. Jenže teď už si musel keňský běžec David Rudisha přiznat: světový šampionát je fuč. Světový rekordman a olympijský vítěz v běhu na 800 metrů je tak další atletickou hvězdou, která bude v srpnu v Moskvě chybět.

Suverén posledních sezon si pravé koleno poranil v květnu při výklusu v Central Parku v New Yorku, kde se konal závod Diamantové ligy.

Bez Friedrichové

Kvůli podobným problémům přijde o šampionát také německá výškařka Ariane Friedrichová. Bronzová medailistka z MS 2009 si v červnu poranila koleno a nestihne splnit limit 195 cm stanovený německým svazem.

Podstoupil intenzivní léčbu v Německu, ale i když s trenérem Colmem O'Connellem čekali na rozhodnutí do poslední možné chvíle, Rudisha světový titul v Moskvě obhajovat nebude.

"Docela se zlepšil, ale nechtěli jsme riskovat, že se mu při vyšší zátěži před mistrovstvím světa zranění zhorší," vysvětlil O'Connell, který Rudishově moskevské absenci informoval agenturu AP.

Po odstoupení největšího favorita, který letos absolvoval pouze dvě osmistovky, jsou největšími adepty na titul stříbrný olympijský medailista Mohammed Aman z Etiopie či držitel nejrychlejšího času sezony Američan Duane Solomon.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž