Beatrice Chepkoechová probíhá vodou na 3000 metrů překážek

Beatrice Chepkoechová probíhá vodou na 3000 metrů překážek | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Chepkoechová rychlá i bez překážek, vylepšila rekord na silniční pětce

  • 0
Sběratelka atletických rekordů v nizozemských službách Sifan Hassanová přišla o jeden primát. Její světové maximum v silničním závodě na pět kilometrů překonala v Monaku časem 14:43 o sekundu keňská běžkyně Beatrice Chepkoechová, která na dráze září ve steeplu.

Devětadvacetiletá Chepkoechová je nyní držitelkou nejlepších časů ve dvou disciplínách, historické tabulky vede i v běhu na 3 000 metrů překážek (8:44,32), kde je úřadující mistryní světa.

Ve větrném počasí vytěžila maximum z práce vodiče. „I když bylo chladno a dost silně foukalo, snažila jsem se ho držet a dopadlo to perfektně. Jsem za tenhle rekord šťastná, protože jsem ho nečekala,“ řekla Chepkoechová.

Dosaženým časem překonala výkon Hassanové z čistě ženského závodu, maximem ze společného běhu s muži byl dosud čas 14:48 jiné Keňanky Caroline Kipkiruiové.

Nejrychlejším mužem v Monaku byl Uganďan Joshua Cheptegei. Mistr světa z dráhové desítky dosáhl času 13:14. Jeho světový rekord z loňského ročníku monackého závodu má hodnotu 12:51.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž