Plzeňský diskař Michal Forejt se raduje během extraligových závodů.

Plzeňský diskař Michal Forejt se raduje během extraligových závodů. | foto: Petr Eret, MAFRA

Jsme namlsaní, úspěchy nás baví, říká kouč plzeňských atletů Černý

  • 1
Doufaly v cennější kov, snem byl mistrovský titul. Nakonec se ale atletky Škody Plzeň na víkendovém finále mistrovství České republiky musely v Hodoníně spokojit s bronzovými medailemi. Naopak pro muže plzeňského klubu je stejné umístění velkým úspěchem, loni v Chebu zůstali těsně pod stupni vítězů.

„Pocity jsou smíšené, přestože máme dvě medaile, což jsme před finále chtěli. Ale stříbrný šperk by holkám slušel víc,“ hodnotil šampionát trenér Škody Michal Černý.

Plzeňanky se během mítinku pohybovaly i na čele průběžného pořadí, postupně se ale na první příčku posunul USK Praha a na tým Škody mohutně finišoval pražský Olymp.

„Byl to nesmírně vyrovnaný souboj. Věděli jsme, že na první místo by se nám musela sejít velká souhra okolností. Druhé místo jsme chtěli uhájit, ale Olymp se dotahoval a v závěrečných štafetách jsme mu bohužel podlehli,“ popisoval plzeňský kouč.

Ženy Škody si ve finále připsaly celkem pět prvenství, mezi muži se vítězstvím blýskli diskař Michal Forejt, výškař Jan Štefela a tyčkař David Holý.

„Muži dokázali hodně potrápit druhou Univerzitu Brno, za kterou zaostali jen o deset bodů, podali skvělý výkon. Pochválit je třeba i slovenskou posilu Matúše Blštáka, který byl třetí v trojskoku a bodoval také v dálce,“ líčil Černý.

„Holky táhly tradiční opory Tereza Hrochová, Lenka Valešová či Barbora Tichá. Některým našim atletům se finále tolik nepodařilo, ale to je kouzlo týmové soutěže,“ doplnil.

Pro Škodu byl šampionát loučení s úspěšnou venkovní sezonou. A plány do té další mají Plzeňané opět smělé. „Jsme jednoznačně namlsaní, baví nás být úspěšní a chceme se příští rok posunout zase o kousek výš,“ prohlásil trenér.

Příprava začne po krátkém volnu hned začátkem října. „Věřím, že doléčíme zdravotní trable a zároveň budeme řešit skladbu týmu. Kdo zůstane, kdo odejde, kdo nás posílí,“ naznačil Černý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Plzeňský kraj