Pavla Rybová

Pavla Rybová | foto: Michal Šula, MF DNES

Rybová jako druhá česká tyčkařka splnila limit pro halové MS

  • 0
Už druhá česká tyčkařka splnila limit pro start na atletickém světovém šampionátu v Dauhá. Na mítinku v německé Postupimi zdolala Pavla Rybová kýžených 440 centimetrů a obsadila třetí příčku.

Lepší než mistryně světa v hale z roku 2001 byla v pátek na tyčkařských závodech v obchodním centru Ruska Taťjana Polnovová, která skočila 465 centimetrů. Druhá skončila domácí Gadschiewová (455).

"Jsem opravdu ráda, že se mi to povedlo. Poprvé jsem zkusila standardní šestnáctikrokový rozběh, vzala jsem si delší tyče. Zkoušela jsem pak 445 a
bez nějakého velkého nadhodnocení snad můžu říct, že první a třetí pokus byly v podstatě skočené," uvedla Rybová na webu atletického svazu.

Jako první z českých tyčkařek splnila limit Jiřina Ptáčníková, která letos zdolala už 450 centimetrů. Podle pravidel IAAF mohou startovat v každé disciplíně dva závodníci z jedné země.

Pokud by kritérium splnilo více tyčkařek, rozhodl by o nominaci lepší absolutní výkon a v případě rovnosti lepší výsledek na mistrovství republiky.

Jednatřicetiletá Rybová (rozená Hamáčková), která se loni vrátila k atletice po mateřské pauze, je zatím devátou členkou týmu pro šampionát v Dauhá.

"Dala jsem si cíl skočit těch 450. A když se povede, ráda bych si z MS odvezla nějaký pěkný výsledek. Ať už se však stane cokoli, po hale definitivně končím," prohlásila.

Dnes budou v Postupimi skákat muži, ve startovní listině figurují i Michal Balner a Jan Kudlička.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž