O jackpot Zlaté ligy se poperou dva atleti

Berlín - Přestavěný olympijský stadion v Berlíně bude dějištěm předposledního velkého atletického závod roku. Dvojice Tonique Williamsová-Darlingová a Christian Olsson bude usilovat o milionový jackpot Zlaté ligy. Podmínkou získání jackpotu je účast ve finále Grand Prix, jež se koná příští víkend v Monte Carlu.

V minulém dílu v Bruselu přišli o možnost podílet se na odměně zraněný překážkář Felix Sánchez a poražená výškařka Hestrie Cloeteová z JAR.

Z Berlína se dnes odhlásili čínský překážkář, olympijský vítěz Liou Siang a americká sprinterka Marion Jonesová z USA.

Běžkyně na 400 m Williamsová-Darlingová bude mít v podstatě jedinou soupeřku v mistryni světa Aně Guevaraové z Mexika. Tu porazila i na olympiádě v Aténách.

Olsson je velkým adeptem na prémii, trojskokanskému sektoru jasně vládne. Je mistrem světa i Evropy v hale i venku a vyhrál také v Aténách.

Prohrál s Rumunem Marianem Opreou pouze na mítinku ve Stockholmu. Do pořadí může promluvit také Rus Danila Burkenja, v Aténách třetí.

V Berlíně budou házet také Nikola Brejchová, čtvrtá oštěpařka z olympiády, a diskař Libor Malina, překážky poběží Jiří Mužík a do dálky bude skákat Denisa Ščerbová.

V závěru mítinku se během na 1500 metrů rozloučí s kariérou německý vícebojař Frank Busemann a bude u toho také olympijský vítěz Roman Šebrle.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž