Michael Johnson poběží v Ostravě štafetu

Ostrava - Legendární Američan Michael Johnson ve štafetě na 4 krát 400 metrů uzavře program letošního atletického mítinku Zlatá tretra Agrofert. Jeho 40. ročník se uskuteční na stadionu SSK Vítkovice v Ostravě 31. května. Hlavní program začne 16.50 hodin. "Johnson přiletí do Ostravy soukromým letadlem den před závodem," uvedl předseda organizačního výboru Jan Slanina. "V tomto roce končí svou kariéru a rozhodl se startovat především ve štafetách. Sólo závod poběží jen v Curychu, Lausanne, Berlíně a skončí na světovém šampionátu v kanadském Edmontonu."

Michael Johnson, olympijský vítěz v běhu na 400 metrů, který drží světový rekord časem 42.18 vteřiny, poběží ve štafetě s Yangem. "Další dva účastníky štafety zatím neznáme," podotkl Slanina. "Velkým soupeřem Američanů ale bude polská štafeta, která letos vyhrála halové mistrovství světa v Lisabonu." Další štafetu vytvoří tuzemští závodníci v čele s Mužíkem a Zachovalem, ostatní budou mezinárodní. "Předpokládáme, že bude startovat pět štafet," prohlásil Slanina. "Především to bude exhibice."

Vyrovnané souboje Slanina očekává především v oštěpu a v běhu na 110 metrů překážek.  V oštěpu se utká olympijský vítěz Železný s Brity Backleyem a Hillem a s Kubáncem Hernandezem. "Pro Honzu Železného to bude letos jediný závod v republice," připomněl Slanina. "Přál si, aby závodilo osm oštěpařů, aby jejich souboj měl spád."

V překážkách na 110 metrů se střetnou čtyři mistři světa, Brit Jackson, Kubánec Garcia a desetibojaři Dvořák a Šebrle.  "Tretru nestavíme jen na zahraničních hvězdách," upozornil Jan Slanina. "Jde nám o to, aby diváci viděli vítězit i české závodníky." Představí se tak Fuchsová, Mužík, Zachoval, Hamáčková.

"Přijede i Lída Formanová, ale po své operaci koníku zatím startovat nebude," řekl Slanina.  Předprodej vstupenek začne ve sběrnách Sazky SSK Vítkovice a v Městském informačním centru v Ostravě v pátek. Lístek na tribunu stojí 50 korun, na stání dvacet.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Biatlon

MS v hokeji 2024

EURO 2024

Olympijské hry

Sportovní výsledky

Témata

Nepřehlédněte