Marion Jonesová dopovala více

  • 1
New York - Bývalá atletická hvězda Marion Jonesová užívala více druhů nepovolených látek a v rozličném časovém období. Vyplývá to ze soudních dokumentů, které byly v pátek zveřejněny.

Po dlouhém zapírání Jonesová v říjnu přiznala, že od září 2000 do července 2001 brala látku, které se říkalo "The Clear" (Čistý), protože v té době byla známými metodami neodhalitelná. Chemický název má tetrahydrogestrinon (THG) a je to zakázaný steroid, který produkovala nechvalně proslulá laboratoř BALCO.

Podle nyní zveřejněných informací si někdejší nejrychlejší žena světa pomáhala ke zvýšení výkonnosti také užíváním erythropoietinu a růstových hormonů. Součástí dokumentace je kalendář, podle kterého Jonesová dopovala spolu s dalšími atlety, jejichž jména jsou začerněna. Bývalý viceprezident laboratoře BALCO potvrdil, že o jeho existenci věděl.

Bývalá čtyřnásobná mistryně světa Jonesová po svém přiznání vrátila pět olympijských medailí ze Sydney včetně tří zlatých, neboť právě v té době dopovala. Dvaatřicetiletou atletku čeká 11. ledna soud kvůli tomu, že během vyšetřování lhala vyšetřovatelům. Za to může jít až na půl roku do vězení.

Bývalá atletická hvězda Marion Jonesová užívala více druhů nepovolených látek a v rozličném časovém období.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž