Kokain a anfetamin ukončil atletickou kariéru

Oslo - Norský oštěpařský bouřlivák Paal Arne Fagernes, který skončil na světovém šampionátu v Seville v roce 1999 čtvrtý za Janem Železným, míval často potíže. Například před loňskými OH v Sydney byl odsouzen na 18 dní vězení za rušení veřejného klidu, když si při hledání večírku popletl dveře a bouchal na úplně jiné. Nyní se rozhodl ukončit kariéru poté, co dostal pokutu za užívání kokainu a anfetaminu.

Sedmadvacetiletý atlet musí zaplatit dva tisíce norských korun, což zhruba přes osm tisíc českých korun poté, co policie našla drogy na párty, které se v pátek v Oslo zúčastnil. "Jako špičkový atlet po tom všem končím," řekl Fagernes norské rádiostanici NRK.

Oštěpař tvrdil, že brát drogy ho přinutilo zranění a negativní ohlasy v médiích. Při zásahu na večírku nalezla policie přes půl kilogramu amfetaminu a 50 gramů kokainu. "Dal jsem si trochu amfetaminu a tři 'lajny' kokainu," přiznal norskému deníku Verdens Gang a dodal, že nezapomněl ani na prášky proti bolesti, které užíval po nedávné operaci ramene a rovněž požil  trochu alkoholu. Drogy prý na 'mejdan' přinesli přátelé.

Na letošní atletický světový šampionát v Edmontonu nebyl Paal Arne Fagernes nominován, protože se dostavil na interview v podnapilém stavu. Před čtyřmi lety byl odsouzen na 50 dnů vězení za ublížení na zdraví a nebezpečnou jízdu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž