Diskuze

Záda nebolí, koleno taky ne. Přijde velehod? Vadlejcha čeká kvalifikace

Když ve čtvrtek ráno dorazil na pražské letiště, teploměry v tu chvíli ukazovaly jen šest stupňů. V prosluněném Dauhá ho o šest hodin později přivítalo o 30 stupňů víc.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PU

Tak nevím, třeba mne opravte - ale je někdo z české výpravy na MS zdráv? Nemyslím trenéry a funkcionáře, ti snad jo. Ale atleti - to vypadá, že tam přivezli nějaký lazaret. Nikdo není zcela zdráv, vždy po neuspokojivém výkonu vykládají, jak jsou vlastně rádi, že vůbec chodí.

No, jestli to tak je - jak proboha o ty borce náš systém pečuje? To, že se někdo na mistrovství zraní nebo onemocní - to se stane, to je normální. Ale nějak mám dojem, že tam startují borci, kteří jsou už rok na marodce a sem jeli jakože "zkusit".

No, to mi přijde jako neuvěřitelné. Kdo je zraněn nebo nemocen, má zůstat doma a léčit se. Aby se vyléčil a mohl příště bojovat na plný pecky. Tohle "zkoušení" a následné vymlouvání je na nic.

A tak se vracím k tomu základnímu: Jak se zdravotně o naše špičky pečuje? Jak trénují, že jsou neustále jednou nohou v nemocnici? Nejsou oni náhodou jenom zboží, které je nutno prodat, jakkoliv je poškozeno, nebo jeho lhůta spotřeby prošla?

1 0
možnosti
Foto

Vrcholový nebo profesionální sportovec není zdráv během své kariéry takřka nikdy. Po vítězství nebo po dosažení uspechu se zdravotní problémy nekomunikují, přehlížejí nebo prostě nejsou, známá vec.

Z lékařského hlediska pracovat s profesionalnim sportovcem neni vždy standardní, často i obtížné.

0 0
možnosti
Foto

K vystoupeni naší reprezentace. Ještě dva soutěžní dny k hodnocení.

Ale. Atletika je globální sport jako fotbal a basket. Musíme ocenit jako úspěch v době populační migrace, technickemu pokroku a sportovniho byznysu umístění každého našeho zavodnika ve finale. Helsinky 1983 byl poetický start moderní doby, dnes už středověk. Naši držitelé SR, kteří byli současně i čtyři byla kosmická anomalie. Medaili atleta na MS mám jako účast fotbalistu na MS nebo v jarnich kolech evropskych soutezí. Baskeťáci bezpochyby letos dosahli nejlepší globální vysledek. Může jej dorovnst snad jen vyhrou Stanek.

PS. Lední hokej je z globalniho hlediska pod radarem.

0 0
možnosti
MR

Řeknu Vám - vystoupení české reprezentace atletů - to je hotová bída...RvRvRvRv

2 0
možnosti
VF