Alexej Dmitrik při mítinku Hustopečské skákání.

Alexej Dmitrik při mítinku Hustopečské skákání. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Hustopeče si zaslouží pozornost světových výškařů, říká vítěz Dmitrik

  • 0
Stejně jako vítězný Alexej Dmitrik při posledním pokusu vyskočil do vzduchu, stejně jako laťka zklamaně spadl. Koruny v podobě superskoku 241 centimetrů se nedočkal, přesto manažera Alfonze Jucka hřál pocit z další povedené akce.

"Hustopečské skákání potvrdilo svoji pozici akce, na kterou jezdí nejlepší světoví výškaři. Myslím, že tento ročník splnil nejvyšší nároky, které se dnes na tento závod kladou."

Co vám při Dmitrikově pokusu blesklo hlavou?
Přiznám se, že když se rozhodoval, jakou výšku bude atakovat, tak jsem byl za ním a snažil jsem se ho přesvědčit, aby skákal 239, což by byl nový rekord mítinku. Ale atleti jsou v těchto situacích emocionálně úplně někde jinde a on se rozhodl pro 241. Třetí pokus ukázal, že to nebylo nereálné.

Jak si ceníte toho, že jste měli v závodě úřadujícího olympijského vítěze Andreje Silnova?
Je to skvělá věc a dokazuje to, že Hustopečské skákání opravdu patří mezi špičku specializovaných výškařských mítinků. Samozřejmě mu v posledních letech patří pozice číslo jedna v Česku. Silnov byl velmi spokojený, a pokud vše dopadne, jak má, tak ho tu uvidíme víckrát.

Dá se vůbec úroveň akce ještě zvyšovat?
Na to bychom museli mít výjimečné sportovní štěstí a výjimečnou formu některého z výškařů. Musíme si uvědomit, že jsme na začátku sezony a každý atlet se připravuje, aby mu forma vrcholila v určitém momentu. A to není na konci ledna.

Hustopeče jsou nevelké město. Jak zde vyrostl takový mítink?
Jak vidíte, tak je možné z akce, která má tradici a nadšené organizátory, vybudovat něco opravdu výjimečného. Nadšení, které na jihu Moravy vládne, je úctyhodné a zaslouží si pozornost předních světových výškařů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž