Holuša rekord nepřekonal. Proti byla kolize a vítr na Julisce

  • 2
Český rekord Jana Kubisty na 1500 metrů 3:34,87 z roku 1983 vévodí domácím tabulkám dál. Snaha Jakuba Holuši, halového mistra Evropy z vysočanské O2 areny, totiž vyzněla při 22. ročníku Odložilova memoriálu v Praze na Julisce naprázdno - zastavila jej kolize ve třetím kole, kdy mu jeden ze soupeřů přišlápl patu, český běžec málem upadl, zastavil a odstoupil.

„Někdo mě zezadu skopl, šlápl jsem doprázdna a skoro skončil na zemi. Trochu jsem si při tom podvrtl kotník, píchlo mě v něm, tak jsem vybočil mimo dráhu. Ani jsem nebyl zadýchaný. Právě jsem si říkal, že v poslední třistovce začnu zrychlovat, síly jsem ještě měl,“ líčil otrávený Holuša.

Podle něj nemělo smysl pokračovat. „Znechutilo mě to, stejně už bych rekord nepřekonal. První dvě kola rozběhl vodič Matěj Pavlíček od nás z Dukly dobře, osmistovku těsně pod 1:54, což bylo v plánu, ale další pacemaker už byl pomalejší. Myslím, že ho přibrzdil vítr, naproti na rovince u malé tribuny hodně fouká. Podmínky nebyly ideální,“ litoval sedmadvacetiletý atlet.

Jeho kotník prý bude v pořádku. „Jo, bude v pohodě. Bohužel jsem to ovlivnit nemohl. Ale bude další šance, ve čtvrtek poběžím na mítinku Diamantové ligy v Oslu, musím to zkoušet pořád,“ uzavřel svěřenec trenéra Jiřího Sequense.

 

, Lidové noviny

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž