Dvořák si dá „šedesátku“ a pak uvidí

  • 1
Praha - Minimálně úvodního sprintu na šedesát metrů se zúčastní v sobotu při mistrovství republiky světový šampion v desetiboji Tomáš Dvořák. Největší hvězda halového šampionátu v Praze ve Stromovce podle svých pocitů uvidí, jestli bude pokračovat. "Po šedesátce si zkusím rozběh na dálku, a když se budu koordinačně cítit dobře, budu pokračovat. A třeba dodělám celý sedmiboj, každopádně si vezmu s sebou všechny tretry," říká halový evropský rekordman.

Dvořák před týdnem zrušil pro bolesti v kotníku odrazové nohy plánovaný sedmiboj v Tallinnu. "Ještě stále nemám skákat do výšky," přiznal.

Vedle Dvořáka patří k favoritům Jan Poděbradský, který letos vyhrál mezistátní utkání v Zaragoze (5764 bodů). Přihlášeni jsou i další dva členové reprezentačního kvarteta ze Zaragozy Tomáš Komenda, Pavel Havlíček a také obhájce prvenství Aleš Pastrňák. Ve startovním poli žen jsou hlavními kandidátkami na titul reprezentantky Michaela Hejnová, jež si v Zaragoze vylepšila osobní rekord na 4212 bodů, a loňská vítězka Jana Klečková, jejíž předloňské maximum je jen o 63 bodů lepší.

Součástí šampionátu budou i boje juniorů a dorostenců. V sobotu je první disciplína sedmiboje na programu v 11 hodin, v neděli se k mužům připojí i pětibojařky a program druhého dne začne v 9.00.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž