Dcera je zdravá, Kašpárková může do Paříže

Praha - Role rodiče málem zkomplikovala trojskokance Šárce Kašpárkové účast na světovém šampionátu. "Dcera Terezka dostala horečku, z neděle na pondělí to nevypadalo vůbec dobře. Skutečně jsem začala přemýšlet, že bych nejela," připustila Kašpárková. "Ale naštěstí se to zlepšilo, takže zůstane s babičkou," dodala trojskokanka, kterou také sužovaly bolesti zad.

"Ale po závodech mě překvapilo, že to bylo v pohodě," komentovala svůj stav po sobotní extralize.

Do Paříže se chystá také její trenér a Terezčin otec Michal Pogány.

I vicemistra Evropy v běhu na 400 m Jiřího Mužíka trápila záda. Mužík bolest v zádech pocítil z ničeho nic v noci na středu. "Sice jsem moc nemohl spát, ale není to nic vážného, to se občas stane. Maséři a doktoři to dají do pořádku," ujišťoval Mužík.

"Mělo by to během pár dnů odejít. Závodím až v úterý, takže by to neměl být problém. Malým zdravotním problémům se prostě člověk nikdy nevyhne," usmíval se a pochválil si letošní přípravu. "Teď už jen záleží, jak se forma vyšperkuje, jak to vygraduje," pravil.

Překážkář Dukly Praha by rád vylepšil svá umístění z minulých šampionátů. V Aténách skončil osmý, předloni v Edmontonu obsadil sedmou pozici. "Takže nemůžu tvrdit, že postup do semifinále mi stačí," řekl.

"Na finále bude potřeba běžet kolem 48,4 a 48,6, ale může to být všechno jiné. Letos je to hodně našlapané," pokrčil rameny a nad počtem 41 přihlášených překážkářů se doslova zděsil. "No, to je hezký...," prohlásil.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž