Co říci Cechlové? Vyhraješ o půlnoci

  • 9
Helsinky - (Od zvláštního zpravodaje MF DNES - Setřást zklamání a znovu se nažhavit na boj o medaili. To je teď nejtěžší úkol pro českou diskařku Věru Cechlovou-Pospíšilovou. "Těžce nesla, že se finále odložilo," přiznal včera její kouč Josef Šilhavý. "Byla připravená, klidně by si to se soupeřkami rozdala i za deště. Jenže v úterý. Ne ve čtvrtek."

Cechlová se po kvalifikaci vznášela na obláčku euforie. Všechno jí vycházelo, do copánků si před finálovým kláním vpletla stuhy v národních barvách. Po zrušeném závodě se však málem rozplakala.

"Počítala jsem s deštěm, ale že se strhne něco takového, jsem vážně nečekala," povídala. Překážkářka Zuzana Hejnová ji potom potkala na večeři. "Věrka byla pěkně naštvaná," vyprávěla.

Šilhavý upozornil: "Ale měla hlad a chuť k jídlu. Což je dobré znamení.“ Jedno mnozí nechápali: Proč se vlastně disk po průtrži mračen neuskutečnil? Vždyť desetibojaři se na stadion vrátili.

Kouč Cechlové vysvětloval: "Neplechu začalo dělat i měřicí zařízení a organizátoři to nebyli schopni změřit jinak.“ Proto ten odklad.

V lese u vesnice sportovců nasbíral Šilhavý několik pravých hřibů, navrhl svěřence, ať uvaří houbovku. "Nedošlo k tomu, ale chtěl jsem odlehčit situaci.“

 Rovněž Hejnová slibovala: "My Věrku nějak namotivujeme. Jsme rádi, že tu s námi zůstane o pár dní déle.“ Původně měla odlétat už ve středu, den po závodě.
Včera odpoledne si zatrénovala.

"Ale jen lehce, v posilovně a kondiční cvičení, abych se pohybovala,“ tvrdila. Na pokoji si ulevovaly s tyčkařkou Pavlou Hamáčkovou, která přišla rozzuřená ze stadionu. Rovněž její finále jury odsunula o dva dny.

"Jsem hrozně naštvaná, už nemám vůbec chuť tady závodit a nejradši bych se viděla doma,“ hřímala Hamáčková.

"Člověk se na něco připravuje, týden se plácám mezi pokojem, jídelnou a stadionem a pak mu jakoby nic oznámí: Skáče se jindy.“

Hamáčkovou čeká finálová repríza zítra, Cechlovou dnes. Co jí poradit? "Že na to vítězství má, i kdyby se házelo o půlnoci, v tunelu nebo kdyby padal sníh,“ ponouká šéftrenér Václav Fišer.

První diskařce světových tabulek ještě zbylo dost oblíbené čokolády, může si zpříjemnit život. A nenechat se rozladit předpovědí počasí! Ta na dnešek hlásí: zima, déšť, silný vítr.

Věra Cechlová - Pospíšilová prošla kvalifikací diskařek naprosto suverénně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž