Diskuze

Čeští atleti se v Edmontonu neztratili

(Od zvláštního zpravodaje iDNES) - Krásné dny i okamžiky hořkého zklamání prožili čeští atleti na VIII. světovém šampionátu v Edmontonu. Zářivých triumfů dosáhli Tomáš Dvořák a Jan Železný, oba si se ozdobili třetím titulem světového šampiona. Vynořily se nové tváře, které vlétly mezi absolutní světovou špičku, ale rozhodně nechyběla ani zklamání. "Celkově však mohu říct, že klady převažovaly nad zápory," pustil se do hodnocení šéftrenér českých atletů Václav Fišer.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Elena

13. 8. 2001 15:47
Neztratili ale ani nenašli
Blahopřeji ! Všem ! I Ti, kteří nedopadli tak, jak si sami představovali, se snažili jak nejlépe uměli. To, že naše výprava nepřivezla více medailí, je chybou celého našeho systému podpory tělovýchovy. Je mi jasné, že desetimilionový národ není schopen dodat ne světovou sportovní scénu tolik talentů jako např. Německo, USA apod. Ale když vidím, jak velké (a nemravné) částky létají ve fotbale (viz Baroš)!!! A přitom si každý laik spočítá, že podporou sportovců v atletice, plavání, lyžování, veslování, střelbě, stolním tenise se zvětšuje šance na medaile než v hokeji (1 sada medailí na OH nebo MS), fotbale (1 sada medailí). Neustále slyším, že fotbal a hokej jsou naše nejpopulárnější sporty, ale když se podívám na "zaplněné ochozy" stadionů, asi by to bez toho nadměrného pumpování penez bylo trošku jinak. Nebo se mýlím ?
0 0
možnosti

Jiří Havelka

13. 8. 2001 13:47
Naše se sice neztratily ale ani nenašli
Před odjezdem se hovořilo o pěti medailích. Přivezli jsme dvě a tak to svazový trenér nazval úspěchem. Kdybyto nenazval úspěchem, automaticky by se hledal viník, jak je u nás zvykem. Otevírá se mi ale kudla v kapse při představě toho, jak pokaždé před odjezdem na každý šampionát híříme optimismem, pak proti předpokladům vyhoříme a označujeme to za úspěch. Je to podle mě klasická ukázka chybné strategie. Namísto toho, abychom podporovaly sportovní systém jako takový a vyklidily medailové pozice s tím, že máme perspektivu vytvořit zdravý národ, který semo tamo přinese nějaký sportovní úspěch, podporujeme jen úzkou elitu, většinou na úkor běžné zákldny. Výsledekme jsou mimořádné výkony jednotlivců ale přílišný odstup členské základny.
0 0
možnosti

HBA

13. 8. 2001 12:25
Vystoupení našich atletů v Edmontonu
Říká se - Konec dobrý, vše dobré. Poslední den Jan Železný skvěle získal druhou zlatou medaili a zřejmě tím navodil dojem z českého přísloví. Myslím si, že naše vystoupení celkově moc zázračná nebyla. Propadáků bylo dost - kladivář Máška a jeho kolegyně, Buriánová na čtvrtce a její kolegové ve štafetě 4x400. Nemluvě o těch, co moc daleko nepostoupili, i když někdy těsně (výškař Janků). Záporem je i Šebrle, i když jej silně omezilo zranění a následné psychické potíže. Myslím si, že naši atleti mohli vybojovat o jednu dvě medaile víc, kdyby přálo štěstí Tomečkové, ale hlavně mohli vybojovat o pár finálových startů víc. Je pravda, že letos zejména v ženské části byla naše výprava silně oslabena mateřskými povinnostmi a zraněními, asi Kašpárková, Hlavoňová, Formanová apod. by od medailí v plné formě daleko nebyly. Nicméně je třeba rovněž střízlivě hodnotit naše vystoupení v Evropské lize atletů (tam to nazvat propadákem je skoro výstižné...) a nevidět jen třpyt a lesk Železného a Dvořáka. Naše atletika stále neobjevila nadějné běžce prakticky všech kategorií, v některých vrzích je to bída, nejlepšími dálkaři jsou desetibojaři Dvořák a Šebrle, kde jsou ženy dálkařky? A tak by šlo pokračovat. Podle mého názoru není vidět zázračné mladíky, kteří by pronikli mezi elitu. Snad ženy vrhačky (Pospíšilová, Vrbenská...). Nevím, proč jsme nenasadili čtvrtého destibojaře, možná by lépe tmelil partu.... Závěrem mi ale ještě jednou dovolte poděkovat za dva skvělé zážitky (Železný a Dvořák) a několik dobrých pocitů z nočního sledování světové atletiky, i když pohříchu bez naší účasti.
0 0
možnosti

JiTi

13. 8. 2001 14:27
Re: Vystoupení našich atletů v Edmontonu
Komentář Fišera je dobrý alibismus. "Scházely jistoty typu Formanové, Kašpárkové, Hlavoňové, Fuchsové, Bártové." Kašpárková, Hlavoňová těhotná->výška je dobrá loterie a hlavně o hlavě, trojskok byl dost kvalitní. Hlavoňová patří mezi průměr ve světové špičce a Šárka v posledních letech byla sužována více zraněními než soupeřkami v poli. Bártová ve velkých soutěžích historicky moc neobstála krom mítinků, kde dělala rekordy->měla víc jak dobrou nástupkyni Hamáčkovou. Formanová dlouhodbě zraněná a nedal se očekávat útok na medaile, finále by byl pro ní vcelku dost velký úspěch, kdyby se postavila na start. Fuchsová letošní sezonnu má též zdravotní problémy, ale její výsledký nenasvědčovaly k jistotě medailového, finálového startu a bodového zisku. Možná, že by to chtělo vzít jako fakt, že tito atleté chyběli z různých příčin a neobracet se k historickým úspěchům. Potom byste mohl říci, že chyběl Jožo Odložil s Emilem Zátopkem. Protože ty také měli na finálovou účast v Edmontonu. Chyběli z jiného ale stejně prozaického důvodu jako současní atletky. Postavte se čelem a zkuste se zhodnotit aktuální situaci. A ta dává jen jedno. Celý svět se soustředil na Edmonton a díky tomu i naši atleté nemohli vyniknout jako na HMS v Maebaši, které tak rád vzpomínáte.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Motorsport

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Hokej

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fotbal

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Hokej

Hradec posílí reprezentant Batna. Líbil se nám už loni, říká manažer Kmoníček

27. dubna 2024  10:28

Hokejisty Hradce Králové posílí lotyšský reprezentační útočník Oskars Batna. Bronzový medailista z...

Fotbal

Franny, věř si! Fotbalistka Slavie o životě v Americe i derby v Edenu

27. dubna 2024

Premium Narodila se v San Franciscu, kam její rodiče emigrovali z Československa za lepším životem. Před...

Cyklistika

El Pistolero na skok v Česku. Contador po kariéře na kolo rozhodně nezanevřel

27. dubna 2024  9:58

Mírně pofukuje a teplota klesá k pěti stupňům. Z hotelu v Nižboru vystupuje chlapík. Na první...

Fotbal

Nechceme uhrát jen bod, slibuje kouč Červenka. Rozhodčím věří i bez videa

27. dubna 2024  9:29

Jde do tuhého. A dobře to ví i trenér fotbalistů Zlína Bronislav Červenka. Nedělní vítězství v...