Bratry Janků rozlítil neznámý lapka

Bratislava - Řádně se rozkatil Tomáš Janků, když se stal na českém atletickém mistrovství v Bratislavě obětí neznámého lapky. Přišel o batoh a podobná smůla potkala i jeho stašího bratra Jana, jenž musel oželet dva mobily. Tomáš Janků má se zloději špatné zkušenosti, což ho přimnělo k pořádně silným slovům. "Doma mi vykrádají auto každý měsíc. Už vidím, jak z toho budu jednou mít průšvih, protože toho zloděje zabiju," prohlásil rozhodně milovník střelných zbraní.

Na atletických závodech přišel o své věci vůbec poprvé v životě. "Kdybych toho frajera dneska chytil, tak mu ustřelím palici. Klidně to tam napište: ustřelím palici," čílil se při rozhovoru s novináři. "A klidně brokovnicí," dodal.

Před bratislavským soubojem o medaile, v němž se musel nakonec spokojit s druhou příčkou za talentovaným Jaroslavem Bábou, se Janků dostal do pořádně svízelné situace. V pohřešovaném batohu měl věci připravené na závod a narychlo tak musel shánět dres, tretry v ceně přes tři tisíce korun i startovní číslo.

"Ještě, že jsem měl na sobě trenýrky," snažil se vtipkovat. Rozházené věci měli ve svolavatelně také další výškaři. "Byl to asi rychlý průnik, protože už nikomu dalšímu se nic neztratilo," dodal Janků.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž