ZA JAMAJKU. Světový rekordman Usain Bolt by mohl v budoucnu nastoupit v národním fotbalovém týmu.

ZA JAMAJKU. Světový rekordman Usain Bolt by mohl v budoucnu nastoupit v národním fotbalovém týmu. | foto: AP

Rio a konec s atletikou. Pak chce Jamajka z Bolta udělat fotbalistu

  • 9
Bude to čtyřstovka? Nebo se snad Usain Bolt v budoucnu vrhne na skok do dálky? Na sprinterských tratích už totiž nemusí jamajský blesk nic dokazovat - má šest zlatých z olympiád, osm z mistrovství světa, navrch světové rekordy. Bolt teď sám přiživil spekulace o svém dalším působení, prý by mohl za Jamajku hrát fotbal.

Začalo to tak: boss jamajského fotbalového týmu Winfried Schaefer v deníku The Gleaner pronesl, že by rád ve svém dresu uvítal nejrychlejšího muže planety, až se v roce 2016 v Riu rozloučí s olympijskou kariérou. Prý by ho chtěl zapojit do kvalifikace na mistrovství světa 2018 v Rusku.

"Doufám, že bude chtít hrát za svoji vlast, protože z něho můžeme udělat velmi dobrého hráče," řekl Schaefer. "Po Riu ho chci vidět tady, v tréninku. Když se naučí pracovat s míčem, bude jedním z nejlepších hráčů. Může z něj udělat dobrého hráče, když bude hrát profesionálně a když já budu jeho kouč."

Bolt si s myšlenkou stát se fotbalistou pohrával už dřív. Smáli se mu sice, když po svém zlatém vystoupení na londýnské olympiádě vyjádřil přání nastoupit za Manchester, jehož je velkým fanouškem. A ti stejní se pak divili, když ho viděli v družném rozhovoru na Old Trafford s Alexem Fergusonem, vlivnou osobností Rudých ďáblů.

Že by na tom vážně něco bylo?

Bolt na Schaeferovu výzvu reagoval přes sociální síť Instagram a napsal, že je k této výzvě otevřený. "Jamajko, jak vypadáme, hmmm? Světu tím říkáme, že všechno je možné." Za dva roky, až Bolt ukončí svou olympijskou misi, mu bude třicet.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž