Denisa Rosolová

Denisa Rosolová | foto: ČTK

Rosolová doběhla třetí na 200 m překážek při exhibici v Manchesteru

  • 0
Atletka Denisa Rosolová obsadila třetí místo při exhibičním mítinku v ulicích Manchesteru na netradiční trati 200 metrů překážek na rovince. Závod vyhrála domácí Meghan Beesleyová v času 25,05 sekundy, Rosolová byla o 81 setin pomalejší.

Rosolová se na začátku sezony potýkala se zdravotními problémy. Z halového mistrovství světa v Sopotech si přivezla po pádu zlomenou čéšku, pak jí natekla po zánětu obě kolena. A oba klouby pořád trochu cítí, v přípravě kvůli tomu nabrala více než měsíční zpoždění.

"Mám smíšené pocity. Jsem strašně ráda, že vůbec můžu běhat po těch problémech, a ani čas není zase tak špatný," uvedla v narážce na historicky nejlepší český výkon. "Dokonce ani přeběh překážky na druhou nohu nevypadá tak hrozně jako kdysi," napsala na facebook.

V Manchesteru se jí ale nevydařil přeběh poslední překážky. "O ní se mi bude ještě dlouho zdát," podotkla. "Je to škoda, protože na druhé místo mi chyběly dvě setiny," upozornila, kolik ztratila na Britku Eilidh Childovou. Čtvrtá skončila stříbrná medailistka z Moskvy na překážkách za Zuzanou Hejnovou Američanka Dalilah Muhammadová.

Vrcholem sezony bude srpnové mistrovství Evropy v Curychu, proto se Rosolová uklidňuje, že času je ještě dost. Už se tam kvalifikovala na hladké čtyřstovce, ale ráda by běžela překážky, na nichž bude obhajovat stříbrnou medaili z Helsinek. "Je tam větší šance," vysvětlila. "Do Curychu je ještě času dost, tak snad to doženu," věřila.

Limit může splnit příští týden při Pohár mistrů evropských zemí v portugalském Faru či při Diamantové lize v Eugene 31. května, kde poběží mimo jiné proti Hejnové.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž