Slavit předčasně se nevyplácí. Ilustrační fotografie.

Slavit předčasně se nevyplácí. Ilustrační fotografie. | foto: Reuters

Běžec jasně vedl, slavil a nevšiml si, že ho předbíhá soupeř. Prohrál

  • 11
K vidění je podobná situace běžně: sportovec míří do cíle, má jasný náskok, tak udělá několik oslavných gest, pozdraví diváky. A vychutná si euforii z výhry. Jenže Francouz Tanguy Pepiot svůj náskok zle přecenil. Desítky metrů před cílem už zdvihal ruce, mával publiku, zatímco za ním zběsile finišoval jeho soupeř. A nakonec závod prohrál.

„Myslím, že je to poprvé, co se mi to stalo. A zajistím, aby to bylo i naposled,“ řekl Pepiot.

Kuriózní událost se stala při univerzitních závodech Pepsi Team Invitational v americkém Eugene. Pepiot měl na steeplechase zhruba 100 metrů před cílem výrazný náskok, ale pak zvolnil, zpomalilo ho i oslavné mávání rukou směrem k fanouškům.

Jenže dav bouřil a za běžcem z oregonské univerzity se hnal Meron Simon z konkurenční univerzity ve Washingtonu. A nesoustředěného Pepiota nakonec těsně před cílem předehnal.

zdroj: www.youtube.com

„Myslel jsem, že už je moc vepředu. A pak jsem slyšel, jak publikum šílí, jak zvedá ruce nad hlavu,“ citoval ho web Register-Guard. „Říkal jsem si: ‚Asi neví, že jsem těsně za ním.‘ Dal jsem do toho všechno.“

A nakonec mohl slavit on, právem. Hned poté se však vydal utěšovat zklamaného Pepiota. 

„Slyšel jsem křik,“ popisoval Francouz. „Byl jsem dost překvapný. Pak jsem se podíval na obrazovku a říkal jsem si: ‚Kruci, někdo se blíží‘.“

Zareagovat už ale nestihl. A místo vítěze byl nešťastným poraženým.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž