Zeleninové kari

Připravte si veganské kari s fazolemi.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    338 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1414 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    33,5 g

    38 %

    34 %

  • Vláknina

    15,6 g

    52 %

    52 %

  • Bílkoviny

    14,5 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    13,5 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílé fazole a mungo přebereme a namočíme alespoň na jednu hodinu do studené vody. Vodu nesléváme, fazole i mungo v ní uvaříme doměkka. Hotové luštěniny propláchneme pod tekoucí studenou vodou.
  2. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Zázvor a česnek oloupeme a jemně nastrouháme. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a zázvor i česnek na něm necháme zesklovatět. Přidáme mletý koriandr, kurkumu, zamícháme a dusíme dvě minuty na středním ohni.
  3. Pak přidáme uvařené luštěniny, zelené fazolky, nakrájenou mrkev a překrájené cibulky. Dusíme ještě 5 minut, pak směs zalijeme asi 400 ml vody a vmícháme sůl, cukr a piniové oříšky.
  4. Směs přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut. Pak pokličku odklopíme a tekutinu necháme vyvařit napolovinu. Vmícháme lžičku kari koření a ještě asi dvě minuty ohříváme. Podáváme s vařenými bramborami nebo bílým chlebem.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.