Ingredience
Postup
- Bílé fazole a mungo přebereme a namočíme alespoň na jednu hodinu do studené vody. Vodu nesléváme, fazole i mungo v ní uvaříme doměkka. Hotové luštěniny propláchneme pod tekoucí studenou vodou.
- Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Zázvor a česnek oloupeme a jemně nastrouháme. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a zázvor i česnek na něm necháme zesklovatět. Přidáme mletý koriandr, kurkumu, zamícháme a dusíme dvě minuty na středním ohni.
- Pak přidáme uvařené luštěniny, zelené fazolky, nakrájenou mrkev a překrájené cibulky. Dusíme ještě 5 minut, pak směs zalijeme asi 400 ml vody a vmícháme sůl, cukr a piniové oříšky.
- Směs přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut. Pak pokličku odklopíme a tekutinu necháme vyvařit napolovinu. Vmícháme lžičku kari koření a ještě asi dvě minuty ohříváme. Podáváme s vařenými bramborami nebo bílým chlebem.