Zeleninové kari s tofu a nudlemi

Asijský pokrm s tofu vhodný pro vegetariány.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    695 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2908 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    72,4 g

    82 %

    72 %

  • Vláknina

    8,0 g

    27 %

    27 %

  • Bílkoviny

    21,3 g

    34 %

    31 %

  • Tuky

    34,6 g

    53 %

    49 %

  • nasycené

    16,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zázvor, cibuli a česnek oloupeme. Zázvor s česnekem nakrájíme na tenké plátečky, cibuli na měsíčky. Vše orestujeme v pánvi na oleji.
  2. Cuketky opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričku nasekáme. Vše přidáme do pánve a také osmahneme. Pak vmícháme kari pastu a přilijeme vývar, kokosové mléko a rajčata. Směs přivedeme k varu a krátce povaříme.
  3. Do pávne přidáme lístečky špenátu, nasekaný koriandr a tofu nakrájené na kostičky. Vše prohřejeme. Kari dochutíme limetkovou šťávou a solí a odstavíme ho.
  4. Rýžové nudle necháme nabobtnat dle instrukcí uvedených na obalu. Pak z nich slijeme přebytečnou tekutinu a necháme je okapat. POdáváme je jako přílohu k připravenému kari.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.