Ingredience
Postup
- Papriky rozkrojíme je na čtvrtky. Lilek a cukety nakrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli na kostičky. Čtvrtky paprik dáme na plech a opečeme je pod grilem, dokud nezačne slupka černat. Pak je necháme vychladnout. Plátky lilku a cuket dáme také na plech, lehce pokapeme olejem a pečeme v troubě dozlatova. Občas obrátíme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli, rozinky, rajský protlak, červený vinný ocet a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí směsi. Také necháme vychladnout. Želatinu rozpustíme v rajčatové šťávě a připravíme ji podle návodu na obalu.
- Formu na terinu vyložíme folií nebo alobalem tak, aby trochu přesahovala přes okraje. Formu plníme vrstvou barevných paprik, pečených cuket, lilku a cibule do vyčerpání surovin. Každou vrstvu zalijeme rajčatovou šťávou. Nakonec formou zatřeseme, aby šťáva pronikla všemi vrstvami, a zakrytou necháme v chladu ztuhnout.
- Hotovou terinu vyndáme z formy, nakrájíme ji na silnější plátky a ozdobíme čerstvými bylinkami.