Zeleninová terina

Jste vegatarián? Nahraďte maso v terině zeleninou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    357 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1493 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    32,7 g

    37 %

    33 %

  • Vláknina

    9,0 g

    30 %

    30 %

  • Bílkoviny

    13,1 g

    21 %

    19 %

  • Tuky

    17,9 g

    27 %

    26 %

  • nasycené

    2,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky rozkrojíme je na čtvrtky. Lilek a cukety nakrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli na kostičky. Čtvrtky paprik dáme na plech a opečeme je pod grilem, dokud nezačne slupka černat. Pak je necháme vychladnout. Plátky lilku a cuket dáme také na plech, lehce pokapeme olejem a pečeme v troubě dozlatova. Občas obrátíme.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli, rozinky, rajský protlak, červený vinný ocet a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí směsi. Také necháme vychladnout. Želatinu rozpustíme v rajčatové šťávě a připravíme ji podle návodu na obalu.
  3. Formu na terinu vyložíme folií nebo alobalem tak, aby trochu přesahovala přes okraje. Formu plníme vrstvou barevných paprik, pečených cuket, lilku a cibule do vyčerpání surovin. Každou vrstvu zalijeme rajčatovou šťávou. Nakonec formou zatřeseme, aby šťáva pronikla všemi vrstvami, a zakrytou necháme v chladu ztuhnout.
  4. Hotovou terinu vyndáme z formy, nakrájíme ji na silnější plátky a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.