Zeleninová terina
Jste vegatarián? Nahraďte maso v terině zeleninou.
Postup
- Papriky rozkrojíme je na čtvrtky. Lilek a cukety nakrájíme na tenké plátky, oloupanou cibuli na kostičky. Čtvrtky paprik dáme na plech a opečeme je pod grilem, dokud nezačne slupka černat. Pak je necháme vychladnout. Plátky lilku a cuket dáme také na plech, lehce pokapeme olejem a pečeme v troubě dozlatova. Občas obrátíme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme cibuli, rozinky, rajský protlak, červený vinný ocet a vaříme na mírném ohni do zhoustnutí směsi. Také necháme vychladnout. Želatinu rozpustíme v rajčatové šťávě a připravíme ji podle návodu na obalu.
- Formu na terinu vyložíme folií nebo alobalem tak, aby trochu přesahovala přes okraje. Formu plníme vrstvou barevných paprik, pečených cuket, lilku a cibule do vyčerpání surovin. Každou vrstvu zalijeme rajčatovou šťávou. Nakonec formou zatřeseme, aby šťáva pronikla všemi vrstvami, a zakrytou necháme v chladu ztuhnout.
- Hotovou terinu vyndáme z formy, nakrájíme ji na silnější plátky a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
357 KCal
16 %
15 %
-
Energie
1493 KJ
16 %
15 %
-
Sacharidy
32,7 g
37 %
33 %
-
Vláknina
9,0 g
30 %
30 %
-
Bílkoviny
13,1 g
21 %
19 %
-
Tuky
17,9 g
27 %
26 %
-
nasycené
2,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA