Zapečené vepřové kotlety na kari

Snadný oběd, který vás příjemně zasytí.

Obtížnost

Lehké

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Kotlety očistíme, nakrájíme, lehce naklepeme a osolíme. Opečeme je po obou stranách na rozpáleném oleji a vyjmeme z pánve.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na výpeku. Přidáme kari koření a zalijeme jablečnou šťávou. Krátce povaříme a přendáme do zapékací mísy nebo pekáčku.
  3. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, zelí a mrkev na nudličky. Na cibuli rozložíme plátky brambor, osolíme je a posypeme nudličkami zelí a mrkve. Na zelí položíme opečené kotlety a misku přiklopíme. Vložíme do rozehřáté trouby a při 180 °C a dusíme asi 50 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    450 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1883 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    43,7 g

    50 %

    44 %

  • Vláknina

    6,0 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    40,0 g

    64 %

    59 %

  • Tuky

    12,1 g

    19 %

    17 %

  • nasycené

    1,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.