Zapečené lilkové rolky s rajčatovou omáčkou
Tento pokrm působí docela prostě a jednoduše, ale se sklenkou bílého vína s ním uděláte parádu i při romantické večeři, na kterou pozvete svou lásku.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
440 KCal
20 %
18 %
-
Energie
1840 KJ
20 %
18 %
-
Sacharidy
17,0 g
19 %
17 %
-
Vláknina
8,5 g
28 %
28 %
-
Bílkoviny
27,4 g
44 %
40 %
-
Tuky
27,3 g
42 %
39 %
-
nasycené
13,3 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Lilky očistíme, nakrájíme podélně na plátky silné asi 2,5 mm a opečeme je z obou stran na suché grilovací pánvi. Na olivovém oleji zpěníme najemno pokrájenou šalotku a plátky česneku.
- Do pánve přidáme omyté listy špenátu, osolíme, necháme zavadnout a pak vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme nastrouhaný čerstvý sýr, polovinu mozzarelly a parmazánu.
- Přidáme ještě vejce a vše spolu lehce promícháme. Směs naneseme na jednotlivé plátky lilku a zarolujeme. Rajčata rozmixujeme s listy bazalky, osolíme a poté dáme na dno pekáčku.
- Na rajčatovou omáčku vyskládáme rolky a posypeme je zbylou polovinou nastrouhané mozzarelly a parmazánu. Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 190 °C na přibližně 20 minut.