Zapečená vejce na bramborovém lůžku

Nastartujte vaše ráno pořádnou snídaní.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    105 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    441 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    5,2 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    8,0 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    5,7 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zapékací porcelánové misky nebo formičky na muffiny vymažeme důkladně máslem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme je s celerem, nahrubo nastrouhaným sýrem a česnekem. Zeleninovou směs rozdělíme do připravených formiček a rozprostřeme po dnech.
  2. Mističky s bramborovou směsí vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 10 minut.
  3. Poté je vyndáme z trouby a do každé rozklepneme jedno vejce. Lehce je osolíme, opepříme a vrátíme zpět do trouby. Pečeme dalších asi 12 – 15 minut, až bílek zpevní. Hotová vejce nakonec posypeme najemno nakrájenou pažitkou. Ihned je podáváme např. s čerstvým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Omeleta s uzeným lososem

Rychlá, zdravá a chutná snídaně.

Pažitková omeleta se zeleninou

Nemáte náhodou chuť na zdravou a výživnou snídani?

Omeleta se zeleninou

Snídaně, po které díky řádnému zasycení na jídlo nepomyslíte dlouhé hodiny.

Párečky ve slanině se ztraceným vejcem

Typická anglická snídaně.

Velikonoční kakaová vajíčka

Ozdobte si snídani do velikonočních motivů.