Zapečená kolínka se šunkou a hráškem

Nestíháte vařit? Zvolte tento rychlý oběd.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    992 KCal

    45 %

    41 %

  • Energie

    4151 KJ

    45 %

    41 %

  • Sacharidy

    67,9 g

    77 %

    68 %

  • Vláknina

    7,0 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    37,0 g

    59 %

    54 %

  • Tuky

    62,0 g

    95 %

    89 %

  • nasycené

    37,2 g

  • trans-mastné

    0,8 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kolínka uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus dle návodu na obalu. Pak vodu slijeme a těstoviny necháme okapat.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Šunku rozkrájíme na kostičky.
  3. V pánvi rozpustíme polovinu másla a orestujeme na něm cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme šunku a nakonec i hrášek. Osolíme, opepříme a cca 3 minuty restujeme.
  4. Těstoviny promícháme se směsí z pánve a přendáme do pekáčku, který jsme předtím důkladně vymastili zbylým máslem.
  5. Máslo na jíšku rozpustíme, pak přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Přilijeme smetanu, dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem a pozvolna vaříme 10 minut.
  6. Bešamel nalijeme na těstoviny v pekáčku nebo hrnci a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut dozlatova. Před podáváním můžeme dozdobit snítky tymiánu.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.