Ingredience
Postup
- Kolínka uvaříme ve vroucí osolené vodě na skus dle návodu na obalu. Pak vodu slijeme a těstoviny necháme okapat.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Šunku rozkrájíme na kostičky.
- V pánvi rozpustíme polovinu másla a orestujeme na něm cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme šunku a nakonec i hrášek. Osolíme, opepříme a cca 3 minuty restujeme.
- Těstoviny promícháme se směsí z pánve a přendáme do pekáčku, který jsme předtím důkladně vymastili zbylým máslem.
- Máslo na jíšku rozpustíme, pak přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Přilijeme smetanu, dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem a pozvolna vaříme 10 minut.
- Bešamel nalijeme na těstoviny v pekáčku nebo hrnci a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut dozlatova. Před podáváním můžeme dozdobit snítky tymiánu.