Vrstvený drůbeží salát
Salátky, které lehce naservírujete i návštěvě.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
346 KCal
16 %
14 %
-
Energie
1446 KJ
16 %
14 %
-
Sacharidy
10,6 g
12 %
11 %
-
Vláknina
3,3 g
11 %
11 %
-
Bílkoviny
25,1 g
40 %
37 %
-
Tuky
21,9 g
34 %
31 %
-
nasycené
0,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Řapíky celeru očistíme, nakrájíme na špalíčky a vsypeme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Po 2 minutách je slijeme a prudce zchladíme studenou vodou. Kukuřičná zrna vyjmeme z plechovky a na sítku necháme okapat.
- Očištěná kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kostičky a vložíme do misky. Osolíme je, opepříme, posypeme směsí koření a pokapeme olejem. Dobře je promícháme a na 15 minut uložíme do chladna proležet.
- Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí kostičky na něm restujeme asi 8 minut. Poté je vyjmeme a necháme zchladnout.
- Majonézu rozmícháme s kari kořením a prolisovanými stroužky česneku. Do širších skleniček postupně vrstvíme špalíčky celeru, kukuřici a kousky kuřete. Jednotlivé porce zalijeme kari dresinkem a dozdobíme lístečky čekanky, případně tenkým plátkem manga.