Vepřové závitky s ananasem

Vyvážené jídlo, které obsahuje spoustu vitamínů a minerálů.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    311 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1303 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    20,5 g

    23 %

    21 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    32,7 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    10,8 g

    17 %

    15 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Panenku očistíme a nakrájíme na silnější špalíčky, které rozklepeme přes mikroténovou fólii na tenké plátky. Osolíme je a opepříme.
  2. Na každý plátek položíme kousek ananasu, proužek chilli papričky a čerstvý koriandr. Plátky masa stočíme do závitků a zajistíme provázkem nebo párátkem.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky zprudka opečeme. Pak do pánve přilijeme trochu ananasové šťávy, chilli omáčku, sójovou omáčku a ve vývaru rozmíchaný škrob. Krátce svaříme a podle chuti dosolíme.
  4. Ze závitků odstraníme provázek nebo párátka. Podáváme s dušenou zeleninou.
Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.