Vepřové špízy marinované v jogurtu
Vylepšete vepřové špízy marinádou z jogurtu.
Vaření 35 min
bez marinování
Postup
- Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme a opepříme. Ananas očistíme a rovněž nakrájíme na kostky.
- Na marinádu smícháme jogurt se skořicí, lisovaným česnekem, drceným hřebíčkem, jednou lžící oleje a přidáme škrob.
- Maso napícháme na špejle, vložíme do marinády a necháme minimálně 12 hodin odležet. Pak špízy vyjmeme, pokapeme zbylým olejem a zvolna pečeme na pánvi.
- Kuskus připravíme podle návodu na balení. V kastrolku na másle zprudka orestujeme papriku a cuketu nakrájenou na malé kostičky. Orestovanou zeleninu smícháme s připraveným kuskusem a podáváme jako přílohu ke špízům.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
743 KCal
34 %
31 %
-
Energie
3108 KJ
34 %
31 %
-
Sacharidy
61,4 g
70 %
61 %
-
Vláknina
5,9 g
20 %
20 %
-
Bílkoviny
40,9 g
65 %
60 %
-
Tuky
35,2 g
54 %
50 %
-
nasycené
13,3 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Šunkofleky
Na této klasice si pochutná si celá rodina.