Vepřové kotlety s ovocem

Ogrilujte si vepřové kotlety se šťavnatým ananasem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    479 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2006 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    16,4 g

    19 %

    16 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    41,2 g

    65 %

    61 %

  • Tuky

    25,0 g

    39 %

    36 %

  • nasycené

    8,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Šalvěj opláchneme a necháme okapat. Nasekáme ji, přendáme do misky, přidáme sójovou omáčku, sherry, utřený česnek a olivový olej. Dobře rozmícháme. Pomeranče důkladně omyjeme v teplé vodě a nakrájíme i s kůrou na osminky. Ananas necháme okapat.
  2. Vepřové kotlety lehce naklepeme, na několiky místech uvolníme od kosti, osolíme a opepříme. Maso společně s ovocem vložíme do připravené marinády a necháme alespoň jednu hodinu v chladu odležet.
  3. Po dvou hodinách vyjmeme maso i ovoce z marinády a grilujeme přibližně 15 minut na středně rozpáleném grilu z obou stran. Během grilování maso i ovoce otáčíme a potíráme zbylou marinádou. Dobu grilování přizpůsobíme výšce masa, důležité je, aby maso bylo dobře propečené i u kosti.
Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Lahůdka, kterou musíte ochutnat.

Závitky z krůtího masa

Tento pokrm vypadá na talíři úžasně, a navíc i skvěle chutná.

Zapečený pórek se sýrem a uzeným

Uvařte si chutný oběd z pár surovin.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.