Ingredience
Postup
- Šalvěj opláchneme a necháme okapat. Nasekáme ji, přendáme do misky, přidáme sójovou omáčku, sherry, utřený česnek a olivový olej. Dobře rozmícháme. Pomeranče důkladně omyjeme v teplé vodě a nakrájíme i s kůrou na osminky. Ananas necháme okapat.
- Vepřové kotlety lehce naklepeme, na několiky místech uvolníme od kosti, osolíme a opepříme. Maso společně s ovocem vložíme do připravené marinády a necháme alespoň jednu hodinu v chladu odležet.
- Po dvou hodinách vyjmeme maso i ovoce z marinády a grilujeme přibližně 15 minut na středně rozpáleném grilu z obou stran. Během grilování maso i ovoce otáčíme a potíráme zbylou marinádou. Dobu grilování přizpůsobíme výšce masa, důležité je, aby maso bylo dobře propečené i u kosti.