Vepřové klobásky na tortille

Inspirujte se skvělým receptem na gril.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na salát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    474 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1983 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    38,3 g

    44 %

    38 %

  • Vláknina

    6,4 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    17,1 g

    27 %

    25 %

  • Tuky

    27,0 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    8,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Klobásky a feferonky dáme do grilovací mřížky a grilujeme na žhavém uhlí asi 3-4 minuty z každé strany. Tortilly opečeme na mřížce stranou žhavého uhlí asi 1 minutu z každé strany.
  2. Lilek nakrájíme na kolečka, lehce posolíme a necháme chvilku vypotit. Papriky očistíme a nakrájíme na kusy. Cibuli nakrájíme na silnější kolečka. Cherry rajčata rozkrojíme, pokud jsou malá, necháme je v celku. Kukuřici nakrájíme na silnější kolečka. Jarní cibulky očistíme, překrojíme podélně a pak ještě napříč. Zeleninu dáme na grilovací misku, pokapeme olejem a grilujeme na žhavém uhlí asi 10 minut, až změkne. Ogrilovanou zeleninu lehce osolíme, opepříme a rozdrobíme na ni sýr.
  3. Na talíře rozložíme tortilly. Na ně rozdělíme salát z grilované zeleniny a navrch přidáme ogrilované klobásky s feferonkou.
Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.