Vepřová pečeně v bylinkové omeletě s jarní zeleninou
Pokud nevíte co uvařit, inspirujte se naším receptem.
Postup
- Mrkev oškrábeme a nakrájíme na klínky. Maso omyjeme a osušíme, protkneme mrkví, osolíme a opepříme. Opečeme ho v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran. Vyjmeme a necháme zchladnout.
- Mezitím připravíme omeletu. Vejce rozšleháme, vmícháme bylinky a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme vaječnou směs a necháme zatáhnout. Omeletu otočíme a dopečeme.
- Opečené maso potřeme hořčicí a zabalíme do omelety, vše ovineme slaninou a převážeme provázkem. Vložíme do pekáče, podlijeme vínem a vývarem a pečeme při 170 °C asi 60 minut doměkka.
- Výpek v pánvi zaprášíme moukou a zalijeme vypečenou šťávou z pekáče. Rozmícháme a podle potřeby dolijeme vývar nebo víno. Přisolíme a necháme asi 15 minut provařit. Zeleninu očistíme, krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s rozehřátým máslem. Osolíme a opepříme. Pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s jarní zeleninou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
462 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1932 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
16,3 g
18 %
16 %
-
Vláknina
6,8 g
23 %
23 %
-
Bílkoviny
51,1 g
81 %
75 %
-
Tuky
20,6 g
32 %
29 %
-
nasycené
6,1 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Šunkofleky
Na této klasice si pochutná si celá rodina.