Ingredience
Postup
- Mrkev oškrábeme a nakrájíme na klínky. Maso omyjeme a osušíme, protkneme mrkví, osolíme a opepříme. Opečeme ho v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran. Vyjmeme a necháme zchladnout.
- Mezitím připravíme omeletu. Vejce rozšleháme, vmícháme bylinky a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme vaječnou směs a necháme zatáhnout. Omeletu otočíme a dopečeme.
- Opečené maso potřeme hořčicí a zabalíme do omelety, vše ovineme slaninou a převážeme provázkem. Vložíme do pekáče, podlijeme vínem a vývarem a pečeme při 170 °C asi 60 minut doměkka.
- Výpek v pánvi zaprášíme moukou a zalijeme vypečenou šťávou z pekáče. Rozmícháme a podle potřeby dolijeme vývar nebo víno. Přisolíme a necháme asi 15 minut provařit. Zeleninu očistíme, krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s rozehřátým máslem. Osolíme a opepříme. Pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s jarní zeleninou.