Vepřová pečeně v bylinkové omeletě s jarní zeleninou

Pokud nevíte co uvařit, inspirujte se naším receptem.

Obtížnost

Střední

Vaření 100 min

Ingredience

6 PORCE +

Zelenina:

Postup

  1. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na klínky. Maso omyjeme a osušíme, protkneme mrkví, osolíme a opepříme. Opečeme ho v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran. Vyjmeme a necháme zchladnout.
  2. Mezitím připravíme omeletu. Vejce rozšleháme, vmícháme bylinky a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo, přilijeme vaječnou směs a necháme zatáhnout. Omeletu otočíme a dopečeme.
  3. Opečené maso potřeme hořčicí a zabalíme do omelety, vše ovineme slaninou a převážeme provázkem. Vložíme do pekáče, podlijeme vínem a vývarem a pečeme při 170 °C asi 60 minut doměkka.
  4. Výpek v pánvi zaprášíme moukou a zalijeme vypečenou šťávou z pekáče. Rozmícháme a podle potřeby dolijeme vývar nebo víno. Přisolíme a necháme asi 15 minut provařit. Zeleninu očistíme, krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s rozehřátým máslem. Osolíme a opepříme. Pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s jarní zeleninou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    462 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1932 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    16,3 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    51,1 g

    81 %

    75 %

  • Tuky

    20,6 g

    32 %

    29 %

  • nasycené

    6,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.

Treska s karotkou ve smetanové omáčce

Lepší rybí recept jste snad neochutnali.