Vepřová panenka s červenou řepou

Máte rádi vepřovou panenku? Zkuste si ji připravit s restovanou kořenovou zeleninou a pestem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    424 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1775 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    14,3 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    54,5 g

    86 %

    80 %

  • Tuky

    15,9 g

    24 %

    23 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso ze všech stran opečeme. Pak ho přendáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 8 až 10 minut při 180 °C.
  2. Mezitím oloupeme řepu, nakrájíme ji na hranolky a vložíme do vroucí osolené octové vody. Vaříme asi 10 až 15 minut, pak scedíme a propláchneme pod studenou vodou. Baby karotky očistíme, povaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut, pak necháme okapat.
  3. Vepřovou panenku vyndáme z trouby a necháme krátce odležet. V pánvi rozpálíme máslo a vložíme na něj řepu a karotku. Krátce vše opečeme, ochutíme cukrem a solí a podusíme asi 4 minuty.
  4. Hotovou zeleninu promícháme s bazalkovým pestem a podáváme ji jako přílohu k vepřové panence například spolu s vařenými brambory.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Treska se sušenými švestkami a bramborami

Skvělý rybí recept, který stojí za vyzkoušení.